Novosti

Pjesme Splitskog festivala od danas na streaming platformama i u radijskom eteru

12/06/2024
Pjesme Splitskog festivala od danas na streaming platformama i u radijskom eteru

Splitski festival jedan je od najpoznatijih glazbenih festivala na ovim prostorima i jedan od značajnijih simbola grada pod Marjanom, koji je kroz svoju povijest ostavio ozbiljan trag u hrvatskoj glazbenoj industriji.

Od danas cijelo ovogodišnje festivalsko izdanje možete poslušati na streaming platformama i na radijskim postajama, a fizičko izdanje će se uskoro naći u prodaji na dva CD-a koji sadrže pjesme s Završne natjecateljske večeri. Za tu večer stručni žiri odabrao je 23 skladbe, koje će izvesti: Nenad Vetma, Dženan Lončarević, Saša Jakelić, Šimun Ševerdija, Dean Dvornik, Mucalo, Gavrani, Nataša Reić Matković, Lorenza Puhar Lola, Romana, Oliver J. Berekin, Goran Ivas & Superstary, Hrvoje Burazer Pavešković, Ibrica Jusić, Klapa Cesarice, Jurica Pađen i Aerodrom, Ružica Čović, David Glibo, Bon Voyage, Tena Vodopija, Dražen Žanko i Stijene. 

Od zagrijavanja uz međunarodnu blues poslasticu, gala koncerta TBF-a s jazz orkestrom, do proslave jubileja Tea Trumbića i završne večeri s 23 nove skladbe, od 2. do 7. srpnja organizatori i brojni izvođači će kroz četiri večeri na Prokurativama ponuditi uistinu bogat program za svakoga, od bluesa i jazza do starih bezvremenskih hitova i novih skladbi.

Šezdeset i četvrtu godinu za redom Splitski festival njeguje tradiciju, a istodobno involvira modernu produkciju i prati trendove. Svekolika prisutnost festivala te njegova vidljivost daje priliku već poznatim autorima da prezentiraju svoje nove projekte te je odlična odskočna daska za mlade izvođače koji se predstavljaju novim singlovima. Od popa preko rocka, do predstavnika zabavnog izričaja, i ove godine festival pokriva široku paletu žanrova i godišta. Splitski festival i ove godine na Prokurative donosi različita domaća i strana imena, a poštivanjem tradicionalnih, želi stvoriti i nove umjetničke vrijednosti koje će Splitskom festivalu dati dodatni sjaj.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.