Organizator

Prokurative Splitski Festival

Vijeće Turističke zajednice grada Splita, temeljem objavljenog Javnog poziva za izbor organizatora Splitskog festivala za 2023., prihvatilo je ponudu i koncept tvrtke Wolfman j.d.o.o. za organizaciju Splitskog festivala 2023. godine, s projekcijama za 2024. i 2025. godinu. Nakon punih 16 godina, organizacija Festivala povjerena je novom timu, što pokazuje želju za osvježenjem programa i novom energijom koja će se nastaniti na Prokurativama.

Tvrtka Wolfman osnovana je 2013. godine i bavi se organizacijom kulturnih i glazbenih događanja. Njezin je osnivač i direktor Stevo Vučković Stivi, glazbenik i gitarist, široj javnosti najpoznatiji iz vremena Stividena. Smjer svoje karijere odredio je još u ranim tinejdžerskim danima, kada je potpuno opčinjen zvukom električne gitare krenuo glazbenim vodama.

Stivi Vučković

Osnivao je različite bendove, temeljene na bluesu i rocku te je bio jedan od aktivnih sudionika zbivanja na splitskoj rock sceni osamdesetih. Početkom devedesetih počinje se baviti i glazbenom produkcijom, osim pjesama, iznjedrio je i brojne radijske glazbene jinglove koji se i danas šire radijskim eterom. S Denisom Bižacom i Borisom Hrepićem Hrepom 1994. osnovao je autorski bend Stivideni koji je u sedam godina izdao tri albuma i imao nebrojene nastupe diljem regije. Uspješno usklađuje angažman svog autorskog benda s nastupima Gorana Karana, kojemu je bio gitarista u pratećem Vagabundo bendu.

Bogato glazbeno iskustvo, pet nominacija za nagradu Porin i neiscrpna životna energija ponukali su ga da splitsku scenu obogati dodatnim glazbenim događanjima pa se počeo baviti njihovom organizacijom.

Koji su sve projekti iza Wolfmana

Tako je osnovana tvrtka Wolfman koja u svom portfelju ima idejno oblikovanje i organizaciju 13 Split Blues festivala, 6 Split Open Jazz Faira, 7 Zlatnih Grgura, 3 turneje Tri Grgura i 10 revija urbane kulture Evo ruke. Tvrtka Wolfman idejno je osmislila otvaranje Špancirfesta 2016. u Varaždinu te producirala 24 televizijske emisije Split Blues Festivala za Hrvatsku radioteleviziju. U suradnji sa splitskim i varaždinskim nacionalnim kazalištima realizirao je i organizirao niz dodatnih kulturnih projekata.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.