Novosti

Pune Prokurative na nogama na večeri Ništa kontra Splita Nenada Vilovića

02/07/2023
Pune Prokurative na nogama na večeri Ništa kontra Splita Nenada Vilovića

Večer prepuna nostalgije i emocija donijela je krcate Prokurative, dug pljesak, ples, skandiranje i ovacije najvećim zvijezdama Splitskoga festivala kroz desetljeća. Bila je to večer Ništa kontra Splita, u kojoj se slavio jubilej Nenada Vilovića, njegovih 60 godina stvaralaštva i brojni hitovi, kojima je Vilovićev doprinos razvoju festivala polučio i priznanjem Grada Splita za životni rad i doprinos Splitu i Splićanima.

- Nekad sam sanjao o ovome, a ovo je dokaz da se snovi i ostvaruju – poručio je Nenad Vilović, nakon primitka priznanja i nastupa brojnih glazbenih zvijezda na Prokurativama u njegovu čast. Na pozornici su se redali hitovi i nastupi Đorđija Peruzovića, Colonije, Zorana Jelenkovića, Ane Opačak, Darka Domijana, vokalnog ansambla Jedinstvo, Ane Sasso, Žarka Mamule i klape Partenca, Vladimira Garića, Igora Cukrova, Lidije Bačić, Zorice Kondže i Luke Nižetića. Potom je na scenu stupila Tereza Kesovija i splitska publika dočekala je ovacijama, zapjevala s njom, pljeskala joj i pokazala zašto se za Split kaže da je najzahtjevnija, ali i najsrčanija publika. Jednako dobro je publika prihvatila i nastup Đorđija Peruzovića i pjesmu Di si bija kad je grmilo. Nebo je bilo blagonaklono večeri Splitskoga festivala, ali je zato i grmilo i sijevalo među razdraganim posjetiteljima, među kojima su se našli mnogi koji nisu niti htjeli sjesti na svoja mjesta, već su odlučili plesati sa strane uz Vilovićeve hitove i posebne izvedbe svih izvođača.

Večer je okrunio nastup Deana Dvornika, Kreše Bengalke i Roka Žunića 3P HOP, koji su izveli neslužbenu himnu svih Splićana – Ništra kontra Splita, po kojoj je večer i dobila ime, a koju je 1995. otpjevao Dino Dvornik. Spontano su im se pridružili i svi ostali izvođači i publika i svi su zajedno zapjevali i zaplesali i u sjajnoj atmosferi ispratili Vilovićev jubilej na Prokurativama.

Bila je to svakako večer za pamćenje i jedna od onih o kojima će se dugo pričati u gradu pod Marjanom.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.